Alap mód. Részletes képalkotás (CHIRP+)

Meder: Amikor a részletes képalkotás be van kapcsolva, a Deeper segít meghatározni, hogy a meder puha vagy kemény. Amikor a meder visszaveri a Deeper szonár impulzusait, a kemény meder erősebb jeleket küld vissza, mint a puha meder.
Nappali képernyőszín mód használatakor a meder sárga (legkeményebb), piros (közepes) vagy kék (legpuhább) szín jelöli. Más objektumokhoz képest a meder mindig a legerősebb jeleket adja vissza, ezért jelenik meg a legerősebb színnel. A meder folyamatos, intenzív színezésű vonalként fut a képernyő alján. 

Második szonár-jel: Bizonyos esetekben, amikor a szonár jele a meder és a vízfelszín között felpattan, egy második szonár-jel is megjelenik. A kemény mederről erősen pattan vissza a jel, míg a puha mederről nagyon gyengén vagy egyáltalán nem pattan vissza a jel.

Hal ikon: A Hal ikonok három különböző méretben jelenik meg. A halak méret szerinti besorolása több változótól is függ, ezek közül a súly csak az egyik. Ez azt jelenti, hogy a Hal ikonok nem minden esetben tükrözik a halak tényleges méretét. Ha pontosabban szeretné meghatározni a halak tényleges méretét, válassza a Részletes Intelligens képalkotás beállítást, és távolítsa el a Hal ikonok bejelölését. Ezekkel a beállításokkal meglehetősen pontosan megítélheti a halak méretét, bár a hal azonosítása elsőre még nehéz lehet. A témáról bővebben itt olvashat.

Vízfelület : A képernyő tetején vízfelületet jelölő kék vonalat fog látni, intenzív szín-csoportokkal. Ez a mező a felszín zavar, amelyek lehetnek hullámok, vagy bármi más által okozott radarhullám­interferencia a víz felszínén. A felszín zavar egy vakterület, ahol a szonár nem érzékel halakat vagy víz alatti objektumokat.
A felszíni zavar hossza a használt frekvenciától és a látószögtől függ. Minél magasabb a frekvencia, annál kisebb a felszíni zavar, és a Deeper-nek annál kisebb mélységre van szüksége a működéshez.
Keskeny CHIRP sugár használatakor (675 kHZ) a felszíni zavar zónája a vízfelszíntől 0,15 méterre (0,5 láb) nyúlik le. Ezen a területen a szonár nem érzékel halakat vagy víz alatti objektumokat. Amennyiben a tényleges vízmélység kevesebb mint 0,15 méter (0,5 láb), a Deeper szonár „túl sekély vagy túl mély” hibaüzenetet ír ki.
Közepes CHIRP látószög használatakor (290 kHz) a felszín zavar zónája 0,6 méter (2 láb); a szonár ebben a zónában nem érzékel halakat vagy víz alatti objektumokat.
Széles CHIRP látószög használatakor (100 kHz) a felszín zavar zónája 0,8 méter (2,6 láb); a szonár ebben a zónában nem érzékel halakat vagy víz alatti objektumokat.

Növényzet: A növényzetet és a meder vegetációját zöld szín jelöli.
Halrajok: A Deeper szonárok jól kivehetően mutatják a halrajokat, amelyeket különböző formájú és méretű felhőben ábrázolnak. A halrajok pontos megjelenítése függ a halak számától és, ha nem a partról horgászik, a vontatást végző csónak sebességétől.