З'єднання з мобільним пристроєм

Ехолот Deeper вмикається автоматично, коли він знаходиться у воді або підключений до джерела живлення. Коли ехолот не у воді або не заряджається, він автоматично вимикається, щоб продовжити термін служби батареї.

Щоб використовувати ехолот Deeper, вам потрібно завантажити мобільний додаток з App Store або Google Play. Ви побачите екран реєстрації при першому запуску додатку. Тільки зареєстровані користувачі отримають доступ до всіх функцій додатку.

З'єднання з мобільним пристроєм на базі Android:

·       Переконайтеся, що ваш ехолот Deeper ввімкнений (або підключений до джерела живлення, або знаходиться у воді);
·       Відкрийте Налаштування на вашому смартфоні або планшеті і ввімкніть Wi-Fi;
·       Знайдіть свій ехолот у списку пристроїв Wi-Fi і встановіть з'єднання з ним;
·       Коли з'явиться запит пароля, введіть 12345678;
·       Вимкніть функцію Smart Network Switch (якщо вона доступна на вашому пристрої)

Ваш Deeper тепер підключений до вашого мобільного пристрою. На екрані телефону може з'явитися повідомлення "Інтернет може бути недоступним" або щось подібне. Не хвилюйтеся, це нормально. Це просто означає, що Wi-Fi з'єднання вашого мобільного пристрою тепер використовується для ехолота, а не інтернету.

 

З'єднання з мобільним пристроєм на базі iOS:

Якщо ви користуєтеся iPhone або iPad, виконайте наступні дії:

·       Переконайтеся, що ваш ехолот Deeper ввімкнений (або підключений до джерела живлення, або знаходиться у воді).
·       Відкрийте Налаштування на вашому мобільному пристрої, потім відкрийте Мобільні дані й переконайтеся, що функція Wi-Fi Assist відключена. Це важливо, адже коли ця функція ввімкнена, з'єднання з вашим ехолотом            Deeper може бути нестабільним.
·       Потім відкрийте Налаштування на своєму мобільному пристрої, після чого увімкніть Wi-Fi.
·       Знайдіть свій ехолот у списку пристроїв Wi-Fi і встановіть з'єднання з ним.
·       Коли з'явиться запит пароля, введіть 12345678.

Ваш Deeper тепер підключений до вашого iPhone чи iPad. На екрані телефону може з'явитися повідомлення "Інтернет може бути недоступним" або щось подібне. Не хвилюйтеся, це нормально. Це просто означає, що Wi-Fi з'єднання вашого мобільного пристрою тепер використовується для ехолота, а не інтернету.

 

Ви можете протестувати свій ехолот вдома, але, скоріш за все ви не побачите чіткого відображення риби.

Якщо ви помістите свій Deeper в акваріум, чашку, відро, ванну або схожий резервуар вдома, ви зможете ввімкнути пристрій і з'єднати його з вашим мобільним пристроєм. Але, швидше за все, він не зможе сканувати належним чином — ви просто побачите порожній екран і повідомлення: Занадто мілко або занадто глибоко.

Якщо в налаштуваннях ехолота обрано опцію Вузький (7°), ви можете побачити "фантомну" рибу та інші дивні показники на екрані.

Це нормально, оскільки ехолот Deeper призначений для сканування у широких водоймах, таких як річки, озера і море. У невеликих, неглибоких і закритих водоймах ехолот намагається сканувати, але отримує занадто багато зворотніх сигналів від дна або стінок резервуара і не може точно обробити дані. Дізнайтеся більше про те, як працюють ехолоти.