Párosítás mobileszközzel

A Deeper Sonar automatikusan bekapcsol, amint vízbe kerül vagy csatlakoztatja az áramforráshoz. Az akkumulátor kímélése érdekében automatikusan kikapcsol, amikor nincs a vízben vagy nem tölt.
A Deeper szonár használatához le kell töltenie az alkalmazást az AppStore vagy a Google Play áruházból. Az alkalmazás első indításakor egy regisztrációs képernyő jelenik meg. Csak regisztrált felhasználók használhatják az alkalmazás összes funkcióját.

Párosítás Android mobileszközzel:
·       Ellenőrizze, hogy a Deeper Sonar be van-e kapcsolva (áramforráshoz csatlakozik vagy vízben van);
·       Okostelefonján vagy tabletén nyissa meg a Beállítások menüt, és kapcsolja be a Wi-Fi-t.
·       Keresse ki a Deeper szonárt a Wi-Fi eszközök listájából, és kattintson rá a párosításhoz.
·       Amikor a készülék jelszót kér, gépelje be az 12345678 kódot.
·       Kapcsolja ki az Smart Network Switch funkciót (ha van ilyen a készüléken)
A Deeper CHIRP+ most már csatlakozik mobileszközéhez - elképzelhető, hogy megjelenik az Internet nem elérhető vagy egyéb ahhoz hasonló felirat. Ez a jelenség teljesen normális. Ez azt jelenti, hogy a mobileszköz Wi-Fi kapcsolatát most a Deeper szonár használja, így nem az internethez csatlakozik.

A Deeper CHIRP+ párosítása iPhone-al vagy iPad-del

Amennyiben iPhone vagy iPad készüléket használ, kövesse az alábbi lépéseket:
·       győződjön meg róla, hogy a Deeper Sonar be van kapcsolva (áramforráshoz csatlakozik vagy vízben van);
·       Mobileszközén nyissa meg a Beállítások menüt, majd nyissa meg a Mobiladat elemet, és győződjön meg róla, hogy a Wi-Fi asszisztens funkció ki van-e kapcsolva. Ez azért fontos, mert amikor ez a funkció aktív, a Deeper szonárral létesített kapcsolat instabil lehet.
·       Ezután nyissa meg a Beállítások menüt mobileszközén, majd lépjen a Wi-Fi elemre, és kapcsolja be.
·       Az elérhető Wi-Fi hálózatok listájában keresse meg a Deeper CHIRP+ eszközt, és kattintson rá a párosításhoz.
·       Amikor a készülék jelszót kér, gépelje be az 12345678 kódot.
A Deeper CHIRP+ most már csatlakozik iPhone vagy iPad készülékéhez - elképzelhető, hogy megjelenik az Internet nem elérhető vagy egyéb ahhoz hasonló felirat. A jelenség teljesen normális. Ez azt jelenti, hogy a mobileszköz Wi-Fi kapcsolatát most a Deeper szonár használja, így nem az internethez csatlakozik.

A szonárt otthon is kipróbálhatja, azonban valószínűleg nem fogja pontosan látni a halakat.

Be tudja kapcsolni a Deeper CHIRP+ készüléket, és párosítani tudja mobileszközével, ha otthon egy akváriumba, csészébe, vödörbe, fürdőkádba vagy hasonló, vízzel teli edénybe teszi. A készülék így valószínűleg nem tud pontosan szkennelni - csak egy üres képernyőt és egy állapot-üzenet fog látni: Túl sekély vagy túl mély.
Ha a CHIRP+ Keskeny CHIRP (7°) módba van beállítva, még akár „fantom” halakat és más furcsa szövegeket is láthat a képernyőn.
Ez a jelenség normális, mert a Deeper szonárt úgy tervezték, hogy nyílt vízben, így folyókban, tavakban és a tengerben szkennelje az élővilágot. Kicsi, sekély és körbezárt vízfelületen a szonár megpróbál szkennelni, de túl sok visszaverődést érzékel az akvárium vagy a tartály falairól és fenekéről, és így nem tud pontos adatokat szolgáltatni. A szonár működéséről bővebben itt olvashat