Режим за риболов на лед (серия PRO и CHIRP+)

Сонарите Deeper са устойчиви на ниски температури и са проектирани да работят при зимни условия (това не включва Deeper START).

Стандартният екран в режима за риболов на лед показва традиционната кръгова диаграма за наблюдение на състоянието под леда. А амплитудният режим (вертикална диаграма), показан от дясната страна, ви позволява да следите движението дори на най-малката стръв или примамка в реално време.

Разделеният екран показва данните както като обичаен сонар, така и кръговата диаграма като от сонар за риболов на лед. Когато виждате данните, предавани от сонара Deeper в реално време, можете да следите всяко движение под водата , включително движението на вашата стръв или примамка и местоположението на всяка риба.

Можете също така да включите функцията Zoom (Мащабиране), намираща се в настройките за детайлно изобразяване в лявото меню.

Функцията Zoom (Мащабиране) ви позволява да се фокусирате върху конкретни обекти във вертикалната диаграма и можете да увеличите или намалите мащабираната зона. Това ви дава още по-добро проследяване на стръвта и рибата в реално време. Това е изключително точен инструмент за наблюдение и реагиране на всяко подводно действие. Ако забележите риба, използвайте функцията Zoom (Приближаване), за да увеличите образа, и след това придвижете към нея стръвта или примамката.

GPS маркиране на дупки в леда. Приложението Deeper App ще запише и съхрани всички дупки в леда директно върху картата с помощта на функцията за GPS маркиране на дупките в леда. Всяко ново място, на което ловите риба, бъде отбелязано на картата ви. Всички данни, които сонарът Deeper събира от това място, също ще бъдат съхранени. Така че ще получите подробен запис за всяка дупка, в която сте ловили риба, за да можете да използвате отново това място. когато ловите риба следващия път (картата е достъпна офлайн). Тази функция използва GPS-а на телефона или таблета, затова се уверете, че устройството ви е възможно най-близо до дупката в леда, в която ловите, когато за пръв път поставите Deeper в нея; след няколко секунди местоположението ви ще бъде определено и можете да преместите телефона си.