Eksportuojami neapdoroti skenavimo duomenys

Visuose Deeper Sonar modeliuose yra galimybė atsisiųsti neapdorotus sonaro duomenis .csv formatu. Šiuo metu tai galima padaryti per FishDeeper svetainę

Norėdami eksportuoti neapdorotus duomenis tam tikros skenuotos sesijos, turite įsitikinti, jog sesija yra įkelta į debesį.

Norėdami sinchronizuoti skenuotą sesiją į debesį, atidarykite „FishDeeper“ programėlę ir eikite į „Skenavimų istorija“. Tada viršutiniame dešiniajame kampe spustelėkite debesies mygtuką.

Tada prisijunkite naudodami savo paskyrą FishDeeper svetainėje ir pasirinkite sesiją, kurią norite atsisiųsti. Tada pasirinkite Atsisiųsti CSV -> Skenavimo duomenys.

Čia galite pasirinkti eksportuoti du dokumentus: Sonar.csv ir Bathymetry.csv

- Sonar.csv (Gylio žemėlapis) generuojamas visais skenavimo režimais.

- Bathymetry.csv (Skenavimo duomenys) generuojamas tik naudojant šiuos sonaro skenavimo režimus: Žvejyba iš valties / Žvejyba nuo kranto / Jaukinimo laivelio.

 

Sonar.csv (Gylio žemėlapis) dokumentas turi šiuos stulpelius:

0 : laiko žyma, kai buvo įrašytas šis matavimas. Laiko žyma bus rodoma kaip milisekundžių skaičius, praėjęs nuo 00:00:00 koordinuotu pasauliniu laiku (UTC), ketvirtadienis, 1970 m. sausio 1 d. (UNIX Time)

1 - n : kiekviename gylyje užfiksuotas pulso stiprumas. n priklauso nuo gylio.

          Kuo gilesnis vanduo, tuo daugiau reikšmių bus eilėje.

          Pulso rezoliucija priklauso nuo Deeper modelio:

• Visos Deeper CHIRP modelių serijos ir PRO+2: nuo 0 iki 4096

• Deeper PRO modelių serija: nuo 0 iki 1600

• Deeper START: nuo 0 iki 1600

 

Bathymetry.csv (Skenavimo duomenys) dokumentas turi šiuos stulpelius:

0 : platuma

1: Ilguma

2 : gylis metrais

3 : laiko žyma, kai buvo įrašytas šis matavimas. Laiko žyma bus rodoma kaip milisekundžių skaičius, praėjęs nuo 00:00:00 koordinuotu pasauliniu laiku (UTC), ketvirtadienis, 1970 m. sausio 1 d. (UNIX Time)

4 : Temperatūros matavimas (Celsius)

Pastaba: jei naudojamas standartinis nuskaitymo režimas (tik Skenavimas), .csv dokumente nebus platumos ar ilgumos reikšmių.

 

Sonar.csv ir Bathymetry.csv D.U.K

1. Faktinio gylio nustatymas iš sonar.csv dokumento

Gylį tarp vandens paviršiaus ir dugno turėsite nustatyti patys, priklausomai nuo to, ką apibrėžiate kaip dugną konkrečiu naudojimo atveju.

Kalbant apie bendrą nuskaitymo gylį, reikia žinoti bendrąsias taisykles, kad tinkamai suprastumėte, kaip jis nustatomas:

• Deeper automatiškai nustato dugną pagal atspindžio stiprumą ir algoritmus. Šių algoritmų dokumentacija nėra viešai atskleidžiama.

• Jei Deeper sonaras aptiks dugną, jis pridės 10 papildomų metrų prie bendro nuskaitymo gylio.

• Stulpelių skaičius .csv dokumente yra susijęs su metrais pikselyje ir gyliu, kurį nustato pats sonaras. Metrai pikselyje (skenavimo rezoliucija) priklauso nuo modelio:

Visi Deeper CHIRP modeliai ir PRO+2: 0,010407008 m. vienam langeliui

Deeper PRO modelių serija: 0,02738 m. vienam langeliui

Deeper START: 0,03705 m. vienam langeliui

PAVYZDYS: jei Deeper CHIRP serijos modelis nustato, kad dugnas yra 3 metrų gylyje, jis pridės 10 metrų prie nuskaityto gylio. Stulpelių skaičius bus (3m + 10m) / 0,010407008= 1249 stulpeliai.

 

2. Kaip nustatomas sonar.csv dokumento eilučių skaičius?

Eilučių skaičius priklauso nuo bendro laiko, kurį „Deeper“ skenavo per tam tikrą skenavimo sesiją, taip pat nuo skenavimo (sonaro impulsų) skaičiaus per sekundę. Visos Deeper CHIRP ir PRO modelių serijos nuskaito iki 15 kartų per sekundę. Skenavimo greitis (pulso dažnis) priklauso nuo gylio:

• Nuskaitant seklius vandenis, nuskaitymo greitis bus didesnis.

• Nuskaitant giliuose vandenyse, nuskaitymo greitis bus mažesnis.

• Nuo 30-35 m. gylio, nuskaitymo greitis pradės lėtėti. 100 metrų gylyje bus 3 skenavimai (sonariniai impulsai) per sekundę.

• Jei Deeper sonaras negali aptikti dugno, skenavimo greitis bus didžiausias.

• Nuskaitymo greitis nustatomas automatiškai ir jo negalima valdyti.

 

3. Kodėl Bathymetry.csv dokumente yra eilučių su 0 platumos ir ilgumos

Sonaras įrašo gylį iki 15 kartų per sekundę. GPS įrašo platumą ir ilgumą maždaug kas sekundę (priklauso nuo GPS fiksavimo kokybės). Taigi, eilučių su tik gyliu skaičius, bus didesnis nei eilučių, kurių platuma + ilguma + gylis, skaičius.

 

4. Kaip konvertuoti Unix laiko žymą į datos + laiko (įskaitant sekundes) formatą

Yra keletas būdų, kaip konvertuoti laiko žymą į įprastą laiką. Jei naudojate Microsoft Excel, galite naudoti šią formulę:

=(D1/86400000)+DATE(1970;1;1)+(X/24)

X = reikalingas laiko nuokrypis nuo GMT laiko. Pavyzdžiui, jei esate įsikūrę Lietuvoje ir yra žiemos laikas (GMT+2), formulė atrodytų taip (2/24)

Tada formatuokite langelį į „Custom“, laukelyje „Type“ yyyy-mm-dd hh:mm:ss