Klaidingi sonaro rodmenys (gylis, žuvys, temperatūra)

Kartais programėlė gali parodyti neteisingą gylį ar klaidingus sonaro rodmenis. Neteisingus rodmenis dažniausiai lemia netinkamas prietaiso naudojimas.

Dažniausiai pasitvirtintaikantys klaidingi duomenys:

  • Programėlėje rodomas gylis daug didesnis nei realybėje;
  • Sonaro triukšmas (daug smulkių taškelių ar brūkšnelių);
  • Realybės neatitinkantis žuvų kiekis;
  • „Per seklu per gilu“ pranešimas.

Neteisingus rodmenis dažnai lemia neteisinga sonaro pozicija: jei sonaras pakrypęs į šoną, jis skenuoja vandens telkinio paviršių, o ne dugną, dėl ko telefono ekrane matote klaidingus duomenis. Sonaras pakrypti į šoną gali nuo stiprių bangų arba po užmetimo. Kai tik sonaras stabilizuojasi vandenyje taip, kad jo apatinė dalis yra tiesiu spinduliu nukreipta į vandens telkinio dugną, turėtumėte matyti teisingus duomenis.

Norint matyti teisingus duomenis, svarbu naudoti teisingą tvirtinimo angą. Žvejojant nuo liepto ar molo varžtą tvirtinkite į vidurinę tvirtinimo angą. Apatinę naudokite žvejodami nuo kranto. Svarbu, kad traukiamas Deeper sonaras nepasikreiptų. Jeigu sonaras pakrypsta į šoną, skenuojamas vandens paviršius, o ne dugnas ir  taip gaunami neteisingi duomenys bei blokuojamas Wi-fi signalas.

Jei Deeper sonarą prikabinate prie valties, svarbu užtikrinti, kad sonaras nebūtų pririštas per arti valties krašto. Jei sonaras yra labai arti valties krašto, ultragarso bangos atsimuš į valties šoną ir iškreips sonaro rodmenis. Norint gauti kuo tikslesnius duomenis, sonarą reikia pritvirtinti taip, kad apatinė jo dalis (ant kurios yra vandens kontaktai) būtų nukreipta tiesiai į dugną, o ne pakrypusi į šonus.

Jei skenuojant ekrane pasirodo pranešimas „per seklu per gilu“, įsitikinkite, kad skenavimo gylis pakankamas. Mažiausias Deeper 3.0 / PRO / PRO+ skenavmo gylis yra 1,3 m naudojant Platų spindulį ir
0,5 m naudojant Siaurą spindulį.

Mažiausias Deeper START skenavimo gylis yra 0,5 m.

Mažiausias Deeper CHIRP+ skenavimo gylis yra 0,15 m naudojant Siaurą spindulį.

Taip pat įsitikinkite, kad naudojate naujausią Fish Deeper programėlės versiją.