Adatok szinkronizálása

Biztonságos felhő alapú szerverünkön lehetőség van a Deeper-rel végzett összes szkennelés elmentésére. Ez az alábbiakban lehet hasznos:

  • A Deeper alkalmazáson keresztül, egyedi Deeper bejelentkezési nevével minden adatához hozzáférhet egy Android vagy iOS eszközön segítségével.
  • Szkenneléseit és térképeit bármilyen számítógépen megnézheti a Lakebook alkalmazáson keresztül.
  • Tárhelyet szabadíthat fel okostelefonján a szkennelések elvesztése nélkül azáltal, hogy adatait közvetlenül a Deeper felhőbe is mentheti.
  • Minden szkennelését átköltöztetheti egy új készülékre, amikor például új telefont vásárol.

Felhő szerverünknek köszönhetően minden új térkép vagy szkennelés automatikusan szinkronizálódik, azonban ez nem mindig történik azonnal.
Ha a horgászat mellett egy pipával jelölt felhő ikon látható, akkor a szinkronizálás már megtörtént. Ha csak egy felhő körvonala látható, a szinkronizálás még nem történt meg.

A még nem szinkronizált horgászatok azonnali feltöltéséhez koppintson a képernyő jobb felső sarkában található ikonra (felhő egy felfelé mutató nyíllal) amikor Előzmények módban van. Szinkronizáláskor ellenőrizze, hogy a telefon stabil internet hálózathoz csatlakozik.
A nem szinkronizált adatok csak a telefonon érhetők el, más eszközön, vagy a Lakebook alkalmazásban nem.
Az adatok szinkronizálásával rugalmasabban tárolhatja azokat. Az adatok tárolására 2 lehetőség van:

-          Szinkronizálva - az ilyen típusú adatok a telefonon és a felhőben is tárolódnak. Telefonon keresztül vagy a Deeper alkalmazással bármilyen készülékről elérheti az adatokat. A térképek és szkennelések megtekinthetők a Lakebook alkalmazásban is. A szinkronizált adatok bármilyen eszközön elérhetők, a térképek és szkennelések pedig megtekinthetőek a Lakebook alkalmazáson keresztül.
-          Távoli - az ilyen típusú adatok csak a felhő-szerverben lesznek eltárolva. Ezek az adatok nem érhetőek el azonnal a Deeper alkalmazásból - ahhoz, hogy Android vagy iOS eszközén megtekintse ezeket, először le kell töltenie a felhőből a Deeper alkalmazással. A felhőben tárolt térképek és szkennelések megtekinthetők a Lakebook webportálon is.

Alapértelmezés szerint a szkennelések Szinkronizált adatként lesznek elmentve. Ha egy horgászatot Távoli adattá szeretne átalakítani, ezért hogy az ne foglaljon helyet telefonján, válassza ki a törlés ikont, majd válassza a „Törlés csak az alkalmazásból” lehetőséget. Ha ujját a szkennelésen tartja, megjelenik a törlés ikon (vagy balra csúsztatja, ha Apple készüléket használ). A Szinkronizált adatként mentett szkennelések normál adatként jelennek meg az alkalmazásban, míg a Távoli adatok esetén csak a szürke körvonal láthatók.