Kaip pagerinti Deeper PRO+ ir CHIRP+ sonarų GPS ryšį?

Deeper PRO+ ir CHIRP+ turi įmontuotus GPS imtuvus, todėl šie modeliai leidžia kurti žemėlapius ir žvejojant nuo kranto. Kranto GPS režimas veikia taip pat kaip valties režimas, bet vietoj telefono GPS koordinačių, kranto režime naudojamos sonaro GPS koordinatės.

Įjungę Kranto GPS režimą pastebėsite, kad ekrano viršuje rodoma GPS būsenos piktograma.

  • Būsena Rasta GPS reiškia, kad jūsų Deeper GPS buvimo vieta užfiksuota ir esate pasirengę pradėti kartografuoti.
  • Būsena Ieškoma GPS reiškia, kad jūsų Deeper apdoroja palydovo informaciją ir šiuo metu jūsų įrenginio buvimo vieta nežinoma arba nėra tiksli, kad būtų galima pradėti kartografuoti.
  •  Jei būsena Ieškoma GPS ilgą laiką nepakinta į Rasta GPS, taip gali būti dėl to, kad įrenginys Deeper yra vidaus patalpose arba po valties stogeliu, panardintas į vandenį arba dėl aplinkos, kuri blokuoja GPS signalą (pvz., esant tarpeklyje arba kalnuotoje vietovėje).

Jei būsena Ieškoma GPS ilgą laiką nepakinta į Rasta GPS, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Padėkite Deeper sonarą arti kranto (5-10 metrų).
  2. Prisijunkite prie Deeper Wi-fi tinklo ir atidarykite Fish Deeper programėlę.
  3. Sonarui prisijungus prie telefono, Fish Deeper programėlėje pasirinkite Kranto GPS režimą.
  4. Palaukite 5-10 minučių (tuo metu netempkite sonaro, palikite jį plūduriuoti vandenyje). Pastaba: jei nenaudojote Kranto GPS režimo ilgesnį laiką (2 mėnesius ar daugiau), gali prireikti daugiau laiko kol Deeper GPS imtuvas prisijungs prie satelitų.
  5. Kai Ieškoma GPS pasikeičia į Rasta GPS, galite pradėti kurti žemėlapius.

 Patarimai GPS ryšiui pagerinti naudojant Kranto GPS režimą

  • Palaukite, kol Deeper sonaro GPS ryšys bus stabilus GPS imtuvas Deeper sonaro GPS imtuvas turi prisijungti prie aplink žemę besisukančių satelitų ir tai gali užtrukti. Satelitų užimtumas taip pat gali skirtis skirtingomis dienomis, tai reiškia kad vieną dieną galėsite prisijungti greitai, bet kitą gali tekti palaukti ilgiau.

Rekomenduojame Deeper sonarą padėti arti kranto (~5 metrai), įjungti  Kranto GPS režimą ir palaukti maždaug 5-10 minučių, kol Ieškoma GPS būsena pasikeis į Rasta GPS.

  • Patikrinkite, ar GPS simbolis yra žalios spalvos. GPS ryšiui įsitvirtinus, raudona satelito ikonėlė pasikeis į žalią. Užemtę sonarą, dar kartą patikrinkite, ar satelito ikonėlė tebėra žalios spalvos. Jei žalia ikonėlė pasikeičia į raudoną, palaukite kelias minutes, kol GPS ryšys stabilizuosis.
  • Stebėkite aplinką. GPS ryšiui įtaką daro oro sąlygos ir kitos aplinkybės. Lietingu ar debesuotu oru ryšys bus silpnesnis. GPS ryšį gali blokuoti ir tokie dalykai, kaip medžių šakos ar elektros laidai.