Reserve Onderdelen/Onderhoud/Service

Kan ik de Deeper Quest nog wel gebruiken als de antenne van de Deeper Quest of de afstandsbediening defect is (niet omhoog blijft staan of andere schade vertoont)?

Nee, we raden je aan om de antennes onmiddellijk te vervangen. Je hebt bij de Deeper Quest reserve antennes ontvangen. Het gebruik van beschadigde antennes kan de prestaties en betrouwbaarheid van je apparaat beïnvloeden.

Wat moet ik doen als er vegetatie onder water, zoals wier, of andere voorwerpen in de motor vast komen te zitten?

We adviseren ten zeerste om de beveiligingsmodules onmiddellijk uit de motor te schroeven en alle voorwerpen van de motor te verwijderen. Als je merkt dat de propellervleugel(s) defect of verbogen zijn, raden we aan om ze te vervangen.

Kunnen de batterijen van de Deeper Quest voerboot met een powerbank worden opgeladen?

Ja, de batterijen van de Deeper Quest voerboot kunnen worden opgeladen met elke powerbank, ongeacht het uitgangsvermogen. Het is aan te raden om een powerbank of draagbare stroomvoorziening met hoge capaciteit te gebruiken, omdat elke batterij van de Quest een capaciteit heeft van 6,7 Ah, wat gelijk staat aan 96,48 Wh. Om de batterijen van de Deeper Quest voerboot met een powerbank op te laden, moet je rekening houden met de capaciteit van de powerbank en de minimaal aanbevolen laadstroom, namel...

Hoe moet ik mijn Deeper Quest verzorgen en onderhouden?

Bewaren: Als je je Deeper Quest niet gebruikt, bewaar hem dan op een droge plaats om vochtschade en corrosie te voorkomen. Reinigen: Reinig je voerboot na elk gebruik, vooral als hij in vuile omstandigheden heeft verkeerd. Gebruik schoon water om vuil af te spoelen en zorg ervoor dat alle onderdelen voor het opslaan goed gedroogd zijn. Verzorging van de batterijen: Zorg ervoor dat de accu's minstens één keer per zes maanden worden opgeladen, zelfs wanneer de Deeper Quest niet in gebruik is. O...

Hoe werkt de garantie / reparatieservice?

Voor de Deeper Quest geldt een garantie van 2 jaar. In het onwaarschijnlijke geval van technische problemen kun je contact opnemen met ons team van experts via 24/7 chatondersteuning of via e-mail op support@deeper.eu. Als er garantie- of servicewerkzaamheden nodig zijn, hoef je geen contact op te nemen met winkels of derden. Wij regelen gratis verzending van je Quest naar Deeper Headquarters via UPS en het totale garantieproces duurt niet langer dan 2 weken, inclusief de verzendtijd.