Поддръжка

Удължаване на експлоатационния живот на продукта


·       Проверявайте дали приложението Deeper App е винаги актуално. Ако не сте сигурни дали имате инсталирана най-новата версия, посетете Google Play Store или App Store, за да проверите дали има нова версия на приложението Deeper App.
·       Когато имате най-новата версия на приложение, то автоматично ще актуализира фърмуера на сонара Deeper, когато се свържете с него. Сонарът Deeper трябва да има заредена батерия на повече от 50%, за да се актуализира фърмуерът.
·       Всички сонари Deeper се захранват от литиево-полимерни батерии и редовното зареждане на тези батерии ще удължи експлоатационния им живот. Препоръчваме ви да зареждате сонарите PRO, PRO+, CHIRP+ и START поне веднъж на всеки          6 месеца. Сонарът Deeper 3.0 трябва да се зарежда на всеки 2 месеца, дори ако не го използвате.
·       Съхранявайте устройството в чиста и суха среда. Идеална е температурата в интервала 16°C-22°C, и не оставяйте сонара Deeper на много горещо или много студено място за дълги периоди от време.
·       Горният капак на сонарите Deeper PRO, PRO+, CHIRP+ и 3.0 винаги трябва да е завинтен здраво (маркерните думи за водоустойчивост трябва да са изравнени).
·       Пазете тялото на сонара Deeper от физически повреди – не го оставяйте да се удари в земята, в скали и др. Силните физически удари могат да повредят сонара непоправимо.

Почистване


·       Почиствайте сонара Deeper с мека кърпа.
·       Ако сонарът Deeper се замърси прекомерно, почистете го с кърпа, напоена с вода или мек почистващ препарат.
·       Не използвайте шкурка или прах за почистване, или какъвто и да е разтворител, като например алкохол или бензен, за да почистите сонара Deeper, тъй като това може да повреди повърхността му.
·       Почистването на сензорите за вода (двете метални точки на Deeper PRO, PRO+, CHIRP+ и 3.0) може да се извърши чрез изтъркване с едра гъба. Ако е необходимо, може да се използва препарат за почистване на електронни контакти.