Spalvų paletės ir jų naudojimas Fish Deeper programėlėje

Fish Deeper programėlėje esantis Spalvų paletės funckionalumas leidžia pasirinkti skirtingoms apšvietimo sąlygoms pritaikytas Klasikinę, Dieninę arba Naktinę spalvų paletes.

Kieti objektai geriau atspindi sonaro signalą, minkštų objektų atspindžiai silpnesni. Todėl iš skirtingo dugno sugrįžta skirtingo intensyvumo signalas. Deeper sonaras skirtingo kietumo povandeninius objektus atvaizduoja skirtingomis spalvomis: kuo objektas kietesnis, tuo ryškesne spalva jis bus atspindėtas telefono/planšetės ekrane. Dugno atspindys visada bus pavaizduotas ryškiausia spalva, nes dugno atspindys yra intensyviausias. Nesvarbu kokią paletę benaudotumėte, visais atvejais ryškiausia spalva atvaizduojamas kiečiausias objektas.

Žemiau pateiktame pavyzdyje galite matyti, kad visose spalvų paletėse dugnas atvaizduotas ryškiausia spalva (dugnas stipriausiai atsispindi). Didesnės žuvys taip pat atvaizduotos  ryškios spalvos linijomis.

Dugno kietumo interpretavimas pagal spalvas

Spalvos atlieka svarbų vaidmenį siekiant nustatyti povandeninių objektų struktūrą.

Spalva yra tiesiogiai susijusi su atspindžio intensyvumu. Kuo stipresnis į povandeninį objektą atsimušantis ir nuo jo grįžtantis atspindys, tuo ryškesne spalva jis pavaizduojamas telefono/planšetės ekrane.

Vandens telkinio dugnas dažniausiai ekrane atsispindi ryškiau, nei kiti povandeniniai objektai. Vandens telkinio dugnas bus atvaizduotas arba kaip stora tamsi linija arba kaip plona šviesi linija. Jei ekrane matote šviesią ploną liniją, vadinasi, dugnas yra minkštas, klampus (pvz.molis). Jei ekrane matote storą tamsią liniją, vadinasi, vandens telkinio dugnas yra kietas, ne toks korėtas.

Norint gauti kuo tikslesnius rezultatus apie dugno struktūrą, rekomenduojame naudoti Siaurą (PRO/PRO+/CHIRP+) arba Vidutinį (CHIRP+) spindulį.

Minkšto ir kieto dugno pavyzdžiai (CHIRP+)

Žemiau pateiktame pavyzdyje matome netoli kranto esančio minkštą dugno (molio), ant kurio auga žolės, atspindį. Atkreipkite dėmesį, kad dugno linija (viršutinė) siaura ir raudonos spalvos.

Žemiau pateiktame pavyzdyje dugnas yra daug kietesnis. Atkreipkite dėmesį, kad dugno linija yra storesnė ir geltonos spalvos (vadinasi, atspindys yra intensyvus, dugnas kietas).