Kaip pagerinti Deeper sonaro ryšio diapazoną (PRO / PRO+ / Start / CHIRP+)?

TRUMPAS PAAIŠKINIMAS

  • Deeper sonarą vandeniu tempkite lėtai. Jei sonaras panirs po vandeniu, ryšys dings.
  • Pasirinkite tinkamus telefono nustatymus.
    Jeigu naudojatės iPhone ar iPad įrenginiu: išjunkite mobiliuosius duomenis ir Wi-fi assist funkciją.Jeigu naudojatės
    Android įrenginiu: išjunkite mobiliuosius duomenis ir Smart Network Switch / Wi-fi+ funkcijas (jei tokios yra jūsų įrenginyje).
  • Naudokite tinkamą sonaro tvirtinimo poziciją (žr.ilgesnę versiją).
  • Jei sonaro vandens kontaktai (2 metaliniai rutuliukai, 3 ant Start modelio) apsinešę ar ant jų matyti korozijos pėdsakų, nuvalykite juos kempine.
  • Nelaikykite telefono ant žemės ar kišenėse.
  • Išimkite telefoną iš dėklo.
  • Venkite stovėti arti metalinių objektų.

 IŠSAMUS PAAIŠKINIMAS

Deeper sonarai skleidžia Wi-fi ryšį, kurio pagalba sonaro duomenys yra perduodami telefonui / planšetei, todėl nei mobilieji duomenus, nei internetas naudojantis sonaru nebūtini. Didžiausias Deeper ryšio diapazonas (CHIRP+ / PRO / PRO+ 100 metrų, START 50 metrų, Deeper 3.0 40 m) gali būti pasiektas naudojant sonarą idealiomis sąlygomis. Ryšio diapazonas taip pat priklauso ir nuo išmaniojo įrenginio modelio – kuo geresnė Wi-fi antena, tuo didesnis ryšio diapazonas.

Išmaniojo įrenginio nustatymai

Norėdami užtikrinti maksimalų ryšio atstumą pirmiausia telefone / planšetėje išjunkite mobilius duomenis. Mobilūs duomenys stipriai apriboja kokį kiekį informacijos aparatas gali priimti Wi-fi ryšiu. iPhone ir iPads turėtojams taip pats labai svarbu išjungti Wi-Fi assist funkciją, kuri gali automatiškai atjungti sonarą nuo programėlės. Šią funkcija rasite savo aparato nustatymuose.  Kai kurie Android telefonai turi panašias funkcijas, bet jų pavadinimai skiriasi priklausomai nuo gamintojo. Samsung telefonuose ji vadinasi Smart network switch. Kitų gamintojų aparatai gali turėti panašias funkcijas kitu pavadinimu. Įsitikinkite, kad jūsų telefone yra išjungta bet kokia funkcija kuri leidžia telefonui atsijungti nuo Wi-fi tinklo kai jo signalas susilpnėja.

           Telefono / planšetės laikymo padėtis

Laikykite telefoną/planšetę tokioje padėtyje, kad neuždengtumėte Wi-fi antenos ir neblokuotumėte ryšio. Nelaikykite telefono/planešetės ant žemės ar kišenėse.

Kad prisijungimas prie Deeper sonaro būtų sėkmingas, padėkite sonarą arti telefono/planešetės (maždaug 2 metrų atstumu). Kai sonaras prisijungia prie telefono, galite sonarą užmesti toliau.

Laikykite telefoną/planšetę maždaug 1–1,5 metrų atstumu virš vandens. Deeper išmaniojo telefono laikiklis padės užtikrinti taisyklingą telefono padėtį.

Telefono dėklo naudojimas taip pat gali blokuoti Wi-fi ryšį ir sukelti prisijungimo problemų, todėl jungiantis prie sonaro rekomenduojame telefoną iš dėklo išimti

Deeper sonaro taisyklinga padėtis vandenyje

Wi-fi signalas negali prasiskverbti pro vandenį. Tad  jeigu jūsų Deeper sonaras nors kiek panyra po vandeniu, gali atsirasti ryšio problemų.

Naudodamiesi Deeper sonaru, įsitinkinkite, kad naudojate teisingą tvirtinimo angą. Žvejojant nuo liepto ar molo varžtą tvirtinkite į vidurinę tvirtinimo angą. Apatinę naudokite žvejodami nuo kranto. Svarbu kad traukiamas Deeper sonaras nepasikreiptų. Jeigu sonaras pakrypsta į šoną gaunate neteisingus duomenis, taip pat gali būti blokuojamas Wi-fi signalas.

Žvejodami iš valties, įsitikinkite, kad valties ar kajako, įsitikinkite, kad valties šonas neblokuoja ryšio tarp sonaro ir jūsų telefono/planšetės. Turėkite omenyje, kad pritvirtinus Deeper sonarą prie valties, valtis gali pakrypti į vieną pusę, todėl pritvirtinę sonarą įsitikinkite, kad jis tolygiai plūduriuoja vandenyje ir nėra pakrypęs į šoną. Naudojant sonarą iš valties, maksimalus rekomendojamas valties greitis, siekiant išvengti ryšio ir rodmenų problemų, yra 5 km/h.

Deeper sonarą vandeniu vilkite palengva. Velkant sonarą dideliu greičiu, sonaras panyra vandeniu ir dėl to gali atsirasti ryšio problemų.

Ryšio problemų rizika padidėja banguotame vandeyje: bangoms užliejus sonarą, gali dingti Wi-fi ryšys.